img

Hakan Fidan’dan Kerkük'teki seçimler ve valilikle ilgili açıklama

KYB’nin PKK ile ittifak geliştirdiğini belirten Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan, “Süleymaniye ve PKK, Erbil yönetimine karşılar” dedi.

img

Muratpaşa ve Zigetvar kardeş kent oldu

Antalya Muratpaşa Belediyesi ve Kanuni Sultan Süleyman’ın son seferini gerçekleştirdiği Macaristan’ın Zigetvar Belediyesi ‘kardeş kent’ oldu. Belediye başkanları Ümit Uysal ve Peter Vass arasında protokol, Zrinyi Günlerinde imzalandı.

img

Ersin Tatar: KKTC'nin temelinde Kıbrıs halkının egemenlik hakkı vardır

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin Doğu Akdeniz'de bağımsız bir Türk devleti olduğunu belirterek, "Bu mücadelemizde Türkiye Cumhuriyeti'nin bize vermekte olduğu destek çok değerli ve önemlidir.

img

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Şen: AB ile vize serbesti sürecimizde en kısa zamanda sonuç almak istiyoruz

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Şen, "Ne yazık ki vize kısıtlamaları iş insanları için halen büyük bir engel teşkil ediyor. AB ile vize serbesti sürecimizde en kısa zamanda sonuç almak istiyoruz." dedi.

img

Türk savunma sanayisinde hedefler "dünya devi" olmaktan geçiyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Dünyada ilk 10'a giren şirketlere KOBİ'lerimizin iş yapabilmesinin önemli bir aşama olacağını değerlendiriyorum. Bu yönde de çalışıyoruz." dedi.

img

Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye'nin dış ticaret açığındaki azalma trendinin devam ettiğini bildirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, takip ettikleri günlük ve saatlik verilere göre ihracatta yıla iyi başladıklarını belirterek, "Hem dış ticaret açığımızın azalma hem de ihracatımızın ithalatı karşılama oranının yükselme trendi devam ediyor." dedi.