DÜNYADAN

img

İsrail, UAD'de Filistin'i işgalinin hukuki sonuçlarına ilişkin duruşmayı tanımadığını duyurdu

Tel Aviv, UAD'deki duruşmayı "Filistinlilerin herhangi bir müzakere olmadan diplomatik sonuçları dikte etme girişimi" olarak tanımladı.

img

Türkiye'nin yeni Washington Büyükelçiliği ve New York'taki BM Daimi Temsilciliği görevleri tebliğ edildi

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği görevini Birleşmiş Milletlerde (BM) Daimi Temsilcilik pozisyonunda bulunan Büyükelçi Sedat Önal, Önal'dan boşalacak görevi de Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız üstlenecek...

img

YTB'den Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı saldırıda hayatını kaybedenler için anma etkinliği

Almanya'nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020'de şehir merkezindeki iki kafeye düzenlenen saldırı sonucu 4'ü Türk 9 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan ırkçı saldırıda hayatını kaybedenler için YTB tarafından anma etkinliği düzenlendi.

img

Türkiye’nin Ay’a yolculuk çalışmaları devam ediyor

2.si düzenlenen Türkiye’nin ilk Ay Görevi (AYAP) Bilimsel Çalışma Grubu Toplantısı’nda bilgi alışverişleri ve iş birlikleri gerçekleştirildi.

img

Türkiye'nin Filistin Büyükelçisi Demirer: Yüzyılın en önemli davasını AA'nın çalışmaları etkileyecek

Türkiye'nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer, İsrail'e karşı açılan soykırım davasının seyrini Anadolu Ajansı'nın (AA) "Kanıt" kitabında toplanan çalışmalarının etkileyeceğini söyledi.

img

Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Ürümçi’de

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa ve beraberindeki heyet, Doğu Türkistan'ın Ürümçi şehrinde Çin'in bölgeye atadığı sekreter Ma Şingrui ile bir araya geldi.