img

İsrail'e karşı açılan "soykırım" davasını takip eden TBMM heyeti, duruşma sonrası açıklama yaptı

Güney Afrika'nın İsrail'e açtığı soykırım davasının ilk duruşmasını takip etmek üzere Lahey'de bulunan TBMM heyeti, Uluslararası Adalet Divanında başlayan sürecin en kısa sürede tamamlanmasını ve adaletin tecelli etmesini istediklerini belirtti.

img

Karadaği, Dünya Müslüman Alimler Birliğinin yeni başkanı seçildi

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, yapılan oylamada Birliğin Başkanlığına seçildi. Genel Kurula, 80’den fazla ülkeden 2 bini aşkın alim, düşünür ve akademisyen katılıyor.

img

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: "Denktaş, doğuştan bir liderdi"

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, "(KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ile) Onunla 5 yıl dışişleri bakanı olarak görev yapmış olmak, benim için bir onur meselesidir. Ona layık olarak görev yapmış isem ne mutlu bana." dedi.

img

MİT Başkanı Kalın: Devlete ve millete yapılan hiçbir ihanet cezasız kalmayacaktır

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, "Haksız hiçbir eylem karşılıksız bırakılmayacaktır. Devlete ve millete yapılan hiçbir ihanet cezasız kalmayacaktır." dedi.

img

KARDEŞ İKİ ÜLKENİN İKİ ŞEHRİ KARDEŞ OLDU

Çorum heyeti Azerbaycan’da ziyaretlerine devam ediyor. Kardeş ülke Azerbaycan’da yakın ilgi gören Çorum heyeti, işgalden kurtarılan Fuzuli ile kardeş şehir protokolü imzaladı.

img

Sanayi bünyesindeki 7 sektör 2023'te ihracat rekoru kırdı

Sanayi bünyesindeki 7 sektör, 2023'te tüm zamanların en yüksek ihracatına imza attı.