DÜNYADAN

img

Astronot Alper Gezeravcı: Tüm ülkemin tek yürek fırlatma sürecini takip ettiğini bilmek beni çok duygulandırdı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, "Nihayet milletimizin heyecanla beklediği o anın geldiğini, tüm ülkemin tek yürek fırlatma sürecini takip ettiğini bilmek beni çok duygulandırdı, gülümsedim, içimdeki mutluluk bünyeme sığmadı." dedi.

img

8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi ekibi Şili'ye ulaştı

8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi ekibi İstanbul'dan hareket ettikleri yolculuklarının ilk yarısını tamamlayarak Şili'nin başkenti Santiago'ya ulaştı.

img

Ersin Tatar: KKTC'nin temelinde Kıbrıs halkının egemenlik hakkı vardır

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin Doğu Akdeniz'de bağımsız bir Türk devleti olduğunu belirterek, "Bu mücadelemizde Türkiye Cumhuriyeti'nin bize vermekte olduğu destek çok değerli ve önemlidir.

img

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı'nın yer aldığı Ax-3 misyonunun yolculuğu başladı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu SpaceX'e ait uzay aracı, ABD yerel saatiyle 16.49'da (TSİ 00.49) NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı.

img

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: "Denktaş, doğuştan bir liderdi"

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, "(KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ile) Onunla 5 yıl dışişleri bakanı olarak görev yapmış olmak, benim için bir onur meselesidir. Ona layık olarak görev yapmış isem ne mutlu bana." dedi.

img

"Uluslararası Türk Dünyası Sosyal, Beşerî, İdari ve Eğitim Bilimleri Kongresi" Bakü'de başladı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Uluslararası Türk Dünyası Sosyal, Beşerî, İdari ve Eğitim Bilimleri Kongresi düzenlendi.