DÜNYADAN

img

Büyükelçi Ruslan Kazakbaev, Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Okay Memiş

Türkiye’nin Güneydoğu’sundaki depremzedelere maddi yardım sağlamak amacıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan bağışların teslimi için tören düzenlendi...

img

Türkiye-Sırbistan ilişkilerinin "savunma sanayi" alanında da güçlendirilmesi hedefleniyor

"Sırbistan ile ilişkilerimizi, savunma sanayi alanında daha da ileri götürmek istiyoruz. Önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanı'mızın Sırbistan'ı ziyareti söz konusu, çalışmalarımıza başladık." dedi.

img

Savunma sanayisi hamleleri ses getirdi! Dünya devi Türkiye ile iş birliği yapmak istiyor

Birleşik Krallık merkezli havacılık, mühendislik ve savunma şirketi Rolls-Royce için Türkiye 'çok büyük ve stratejik' bir pazar.

img

TİKA ve Küba Üniversitesi işbirliğiyle Türk Kültürü ve Dili dersleri verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Küba Cumhuriyeti Havana Üniversitesi arasındaki işbirliği protokolü kapsamında, bu yıl üniversitede 'Türk Kültürü ve Dili dersleri' verildi.

img

Türk Devletleri Teşkilatı 2023'te En Aktif Yıllarından Birini Yaşadı

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), 2023'te etkinliklerini bir önceki yıla göre yaklaşık 2 kat artırdı ve en aktif yıllarından birini yaşadı.

img

TOBB Başkanı: Türkiye-Özbekistan ticaret ilişkileri gelişmeye devam ediyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye-Özbekistan ticari ilişkilerinin gelişmeye devam ettiğini belirterek, "Ticaretimiz son beş yılda yaklaşık iki katına çıktı.