DÜNYADAN

img

Karadaği, Dünya Müslüman Alimler Birliğinin yeni başkanı seçildi

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, yapılan oylamada Birliğin Başkanlığına seçildi. Genel Kurula, 80’den fazla ülkeden 2 bini aşkın alim, düşünür ve akademisyen katılıyor.

img

İsrail'e karşı açılan "soykırım" davasını takip eden TBMM heyeti, duruşma sonrası açıklama yaptı

Güney Afrika'nın İsrail'e açtığı soykırım davasının ilk duruşmasını takip etmek üzere Lahey'de bulunan TBMM heyeti, Uluslararası Adalet Divanında başlayan sürecin en kısa sürede tamamlanmasını ve adaletin tecelli etmesini istediklerini belirtti.

img

Büyükelçi Ruslan Kazakbaev, Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Okay Memiş

Türkiye’nin Güneydoğu’sundaki depremzedelere maddi yardım sağlamak amacıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan bağışların teslimi için tören düzenlendi...

img

Türkiye'nin Prag büyükelçilik binası ve Türk-Çek ilişkilerinin tarihçesi kitaplaştırıldı

Türkiye'nin Prag'da bulunan büyükelçilik konutunun hikâyesi ve Türk-Çek ilişkilerinin tarihçesi kitaplaştırılarak yayımlandı.

img

TOBB Başkanı: Türkiye-Özbekistan ticaret ilişkileri gelişmeye devam ediyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye-Özbekistan ticari ilişkilerinin gelişmeye devam ettiğini belirterek, "Ticaretimiz son beş yılda yaklaşık iki katına çıktı.

img

Türk Devletleri Teşkilatı 2023'te En Aktif Yıllarından Birini Yaşadı

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), 2023'te etkinliklerini bir önceki yıla göre yaklaşık 2 kat artırdı ve en aktif yıllarından birini yaşadı.