TÜRKSOY Şairler Buluşması Mağusa’da gerçekleştirildi

img

TÜRKSOY Şairler Buluşması Mağusa’da gerçekleştirildi

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), iş birliğinde “Mahtumkulu Firaki’ye Adanmış Şiirler” isimli TÜRKSOY şairler buluşması Mağusa’da gerçekleştirildi. DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleştirilen söz konusu etkinlik, TÜRKSOY Şairler Buluşması kapsamında doğumunun 300. yılında Türk Dünyası’nın yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olan büyük şair ve düşünür Mahtumkulu Firaki’ye ithafen düzenlendi.


Etkinliğe TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, KKTC Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman M. Karatepe, Prof. Dr. Ali Öztüren ve Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu ile şiir severler katıldı.


Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf Doğu Akdeniz Üniversitesi rektörlüğüne ve katılımcılara TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’in en kalbi selamlarını ileterek başladığı konuşmasında DAÜ ile iş birliği içerisinde söz konusu etkinliği düzenlemekten son derece mutlu olduklarını ifade ederek, TÜRKSOY’un Türk Dünyası ortak kültürünü yaymak ve korumak adına dünyanın farklı bölgelerinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verdi.  

 

Konuşmasının devamında içinde bulunduğumuz 2024 yılının Mahtumkulu Firaki yılı olduğunu hatırlatan Yusuf, büyük bir fikir adamı olan Mahtumkulu Firaki’nin tavsiyelerinin hepimize ışık tuttuğunu bildirdi. DAÜ ile kültürel ve sanatsal çalışmalara devem edeceklerini aktaran Yusuf, etkinliğin hayırlara vesile olmasını temenni etti.


Açılış konuşmalarının ardından DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç tarafından TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf’a TÜRKSOY adına hazırlanan gümüş tabak takdim edilirken, etkinliğe katılıp destek veren şairlere de teşekkür plaketi verildi. Yusuf tarafından da desteklerinden dolayı Prof. Dr. Kılıç’a ve Zaimağaoğlu’na hediye takdim edildi.  


Etkinlik, Firâki’nin; “Yüz Tümenden Yeğdir Nice Sözler Var” veciz deyişiyle adla¬nan şiir ve müzik dinletisi ile Türkiye’nin seçkin şairleri Mahmut Hasgül, İlter Yeşilay ve Kenan Yavuzarslan ile KKTC’li şairler Beste Sakallı ve Dr. Arif Albayrak’ın şiir sunumları ile devam etti.