TÜBİTAK’tan KOBİ'lere destek! Yeni programlarını duyurdu

img

TÜBİTAK’tan KOBİ'lere destek! Yeni programlarını duyurdu

TÜBİTAK, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) teknoloji geliştirme ve yenilikçilik faaliyetlerini teşvik etmek için yeni destek programları başlatıyor. TÜBİTAK'ın Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülen bu programlar, işletmelerin AR-GE kapasitelerini geliştirmeyi ve uluslararası rekabet güçlerini artırmayı hedefliyor.

TÜBİTAK, KOBİ'lerin teknoloji ve inovasyon faaliyetlerini desteklemek amacıyla Sanayi AR-GE ve KOBİ AR-GE Başlangıç destek programlarını başlattı. Programlar, öncelikli teknolojilerde AR-GE projelerine öncelik sağlayacak ve ulusal/uluslararası pazarda rekabetçi ürünler geliştirmeyi teşvik edecek.

Detaylar:

Programlar, teknoloji ve ürün geliştirme konularında AR-GE projelerini destekleyerek firmaların rekabet güçlerini artıracak. Özellikle "Öncelikli ve Kilit Teknolojilerde AR-GE ve Yenilik", "Stratejik ve İhtiyaç Odaklı AR-GE ve Yenilik" ile "Avrupa Yeşil Mutabakatı ve İklim Değişikliğine Uyuma Yönelik AR-GE ve Yenilik" konularında projelere öncelik verilecek.

Hedefler ve Amaçlar:

Programlar, KOBİ'lerin uluslararası pazardaki rekabet gücünü artırmayı, sürdürülebilir ekonomik büyümeye katkıda bulunmayı, kamu kaynaklarının etkin kullanımını sağlamayı ve yerli teknolojilerin geliştirilmesini hedefliyor. Sanayi AR-GE Destek Programı ise firmaların uluslararası pazarda rekabetçi ürünler geliştirmesini ve bağımlılığı azaltmayı amaçlıyor.

Başvuru ve Destek Detayları:

KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı, AR-GE projelerine teşvik etmek ve rekabet gücünü artırmak amacıyla yürütülüyor. Destek süresi proje bazında en fazla 18 ay olarak belirlenmişken, programda personel giderleri, seyahat giderleri, yazılım ve yayın alım giderleri gibi unsurlar karşılanıyor. Başvuru için KOBİ tanımına uyan tüm sermaye şirketleri aday olabilir.

Birinci dönem başvuruları için tıklayın.

Yenilikler ve Desteğin Genişlemesi:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK'ın TEYDEB Destek Programı limitlerinin artırıldığını duyurmuştu. Bu kapsamda, KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı'nın bütçe üst limiti 2 milyon 400 bin liraya, Sanayi AR-GE Destek Programı'nın limiti ise 1 milyon liraya yükseltildi.