TDT Genel Sekreteri TÜRKPA 13. Genel Kurul Oturumuna katıldı

img

TDT Genel Sekreteri TÜRKPA 13. Genel Kurul Oturumuna katıldı

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 13. Genel Kurul Oturumuna katıldı. 

Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclis Başkanı Sayın Sahiba Gafarova başkanlığında 6 Haziran 2024 tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen oturuma, TÜRKPA Üye ve Gözlemci Devletlerinin Parlamento Başkanlarının yanı sıra, Türk işbirliği kurumlarının başkanları ve diğer uluslararası ve parlamentolar arası kuruluşlardan temsilciler de katıldı.

Büyükelçi Ömüraliyev yaptığı konuşmada, Türk dünyası için yeşil gündemin ilerletilmesinde parlamentoların hayati rolünü vurguladı. Ömüraliyev, çevresel sürdürülebilirlik ve bölgesel işbirliğinin öneminin altını çizdiği konuşmasında, özellikle ekoloji, iklim ve çevre konularına odaklanarak, TDT'nin çeşitli sektörlerdeki büyüme ve çabalarına değindi.

Büyükelçi Ömüraliyev, yenilenebilir enerji, sürdürülebilir tarım ve çevrenin korunmasını teşvik etmek için yasama desteği çağrısında bulundu. Parlamentoları yeşil ekonomiye geçişi kolaylaştıracak ve gelecek nesillerin refahını sağlayacak politikaları hayata geçirmeye çağırdı.