TDT Genel Sekreteri TDT Macaristan Temsilciliği personeli ile bir toplantı yaptı

img

TDT Genel Sekreteri TDT Macaristan Temsilciliği personeli ile bir toplantı yaptı

Genel Sekreter Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, TDT Macaristan Temsilciliği personeli ile ofis binasında bir toplantı yaptı. Toplantıda, TDT’nin Macaristan Temsilciliği İcra Direktörü Büyükelçi István Vásáry ve Proje Direktörleri,  Genel Sekretere Ofisin devam eden faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

Genel Sekreter, Temsilciliğin Faaliyet Planını uygulama çabalarını yoğunlaştırması, ayrıca TDT Zirvelerinin Etkinlik Planlarının ve TDT Geliştirme Stratejisinin uygulanmasına daha aktif olarak katılması gerektiğini vurguladı. Temel öncelikler arasında Genel Sekreter, AB ve ilgili Avrupa kurumlarıyla işbirliğinin geliştirilmesinin önemini vurguladı.

Genel Sekreter, “Türk Devletleri Teşkilatı  ile Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı'nın TDT ve Avrupa Birliği ilişkilerinin gelişimini desteklemek için 2024 Ortak Çalışma Planına” ve bunun uygulanmasına yönelik müteakip çabalara özellikle dikkat etti.

Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, Macaristan'ın 2024 yılında AB Konseyi Dönem Başkanlığı çerçevesinde ortak faaliyetlerin öneminin altını çizdi.