TDT Genel Sekreteri Orta Asya Uluslararası Sağlık Yatırım Forumu'na katıldı

img

TDT Genel Sekreteri Orta Asya Uluslararası Sağlık Yatırım Forumu'na katıldı

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, Bişkek'te Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadyr Japarov'un himayesinde düzenlenen Orta Asya Uluslararası Sağlık Yatırım Forumu'na katıldı. 
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisi ve Kırgız Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Foruma Kırgız Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Edil Baisalov, Kırgız Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Alymkadyr Beishenaliev, Kazakistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Akmaral Alnazarova, DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge ve Orta Asya Ülkeleri, Uluslararası Kuruluşlar ve Uluslararası Kalkınma Bankalarından diğer paydaşlar katıldı.
Açılış oturumunda bir konuşma yapan Genel Sekreter, krizlere karşı dayanıklı sağlık sistemlerinin oluşturulması için sağlık sektörüne yatırım yapılmasının, kamu-özel sektör ortaklıklarının kurulmasının ve teknoloji ve inovasyon alanında ilerleme kaydedilmesinin öneminin altını çizdi.
Büyükelçi Ömüraliyev ayrıca TDT'nin sağlık alanındaki faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Teşkilatın herkes için kaliteli sağlık hizmetlerine erişimin sağlanması, bulaşıcı/bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesi ve kontrol altına alınması ve sağlık çıktıları açısından uzun vadeli sürdürülebilirliğin sağlanması ilkelerine öncelik verdiğini vurguladı.
İki gün sürecek Forum, bölgede sağlık alanında karşılaşılan zorluklara ve herkes için kaliteli sağlık hizmetlerine ulaşılması amacıyla Orta Asya'daki yatırım fırsatlarının arttırılmasına odaklanacak.