TDT Genel Sekreteri BM Genel Sekreter Yardımcısı - UNDP Yönetici Yardımcısı ile bir araya geldi

img

TDT Genel Sekreteri BM Genel Sekreter Yardımcısı - UNDP Yönetici Yardımcısı ile bir araya geldi

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, New York'taki resmi temasları kapsamında BM Genel Sekreter Yardımcısı, UNDP Yönetici Yardımcısı ve BM Kalkınma Programı Avrupa ve BDT Bölgesel Bürosu (RBEC) Direktörü Sayın Ivana Živković ile New York'ta bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Büyükelçi Ömüraliyev, TDT’nin son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetler ve çeşitli BM kurumlarıyla gelişen ilişkileri hakkında Yönetici Yardımcısına kapsamlı bilgi verdi. Özellikle BM kuruluşlarının başkanlarıyla yapılan son toplantının sonuçlarına değinen Ömüraliyev, TDT ile BM kuruluşları arasında gelecekte işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan bu görüşmelerden çıkan verimli sonuçların altını çizdi.

 

Toplantı, Büyükelçi Ömüraliyevs ve Genel Sekreter Yardımcısı Živković arasında bir dizi ilgili konuda sağlam bir perspektif alışverişine olanak sağladı.

 

 İkili, Türk bölgesinde sürdürülebilir kalkınma, kapasite geliştirme girişimleri ve sosyo-ekonomik güçlendirme gibi ortak ilgi alanlarına odaklanarak, TDT ve UNDP arasındaki işbirliği imkanlarını ele aldılar.