Kurt’tan, Kırıkkale Üniversitesine Ziyaret

img

Kırgızistan- Türkiye Fahri Konsolosu Dr.Mustafa Kurt’tan, Kırıkkale Üniversitesine Ziyaret

Kırgızistan- Türkiye Fahri Konsolosu ve Aynı Zamanda Başkent Platformu Genel Başkanı Dr. Mustafa Kurt, Kırıkkale Üniversitesine bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
ANKARA (SİVİL İNİSİYATİF)- Zeliha SORKUNLU- Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr. İsa Eliri Tarafından Misafir edilen Kırgızistan- Türkiye Fahri Konsolosu Dr. Mustafa Kurt, kısa üniversite gezisinden sonra Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyeleri Prof Dr. İsa Eliri, Yrd. Doç. Şuayyip Yücel, Yrd. Doç. Dr. Hüda Sayın Yücel, Okt. Fatma Talia Yağız ve Okt. Buket Kaya tarafından hazırlanan 3. ve 4. sınıf Öğrenci Çalışmaları Opart-Popart Sergisine katılarak Sergi açılışını gerçekleştirdi.

Sergi Açılışını Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hakan Kocamış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çağlayan ve Kırgızistan–Türkiye Fahri Konsolosu Dr. Mustafa Kurt tarafından açılışı yapıldı.

Sergiye Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Hamit Önal, Yrd.Doç. Şuayyip Yücel, Yrd. Doc. Dr. Hüseyin Gencer, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rafet Metin, Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Yoncalık, diğer fakültelerin dekanları ile birlikte çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

Prof. Dr. İsa Eliri,” Bilinçli Bir Gençlik Eğitmek İçin Elimizden Geleni Yapmaya Çalışıyoruz.”
Prof. Dr. İsa Eliri, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkent Platformunun insan odaklı faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve sadece insanlık adına hiçbir menfaat gözetmeden çalışmalarda bulunmanızdan ötürü son derece etkilendiğimi söylemek isterim dedi.

Bir eğitimci olarak bizlerinde ilk olarak asli görevimiz din, dil, ırk gözetmeksizin ülkesi ve milleti beraberinde bilinçli bir gençlik eğitmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve çalışacağız dedi.

“Kırgızistan Cumhuriyeti Fahri Konsolosu ve Başkent Platformu Genel Başkanı Dr. Mustafa Kurt, Gönül Coğrafyamız Olan Türk Dünyasındaki Kardeşlerimize, Ülkemizde Yaşayan Evlatlarımıza Gönül Teri Döküyoruz.”

Konuşmasında Dr. Mustafa Kurt, umut ediyorum ki, Kırıkkale üniversitesi ve tüm üniversitelerimiz, ülkemiz ve kardeş ülkeler için geleceğe köprü olduğu gibi aynı zamanda insanlığa doğan bir güneş, aydınlık yarınlara rehber olur. Yapmış olduğumuz çalışmalar geçmişten geleceğe bir köprü olur ve ecdadımıza olan borcumuzun ödenmesinin ifası anlamına gelir.

Başkent platformu olarak bizler, 10 yıl önce merkeze insanı koyarak ‘’İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın’’ & “Devletin Sahibi Millettir” anlayışı çerçevesinde yola çıktık ve birçok çalışmaya imza attık. Türkiye ile sınırlı kalmayarak tüm dünya coğrafyasında insan odaklı hizmetlere devam ediyoruz. Tabii olarak Türk Cumhuriyetleri ve gönül coğrafyamız ile ilgili de çok alakalıyız. Sizlerde ülkemiz üzerinden gönül coğrafyamıza Türk Dünyasında ki kardeşlerimize, ülkemizde yaşayan evlatlarımıza bu anlamda gönül teri döküyoruz.

Yeni ve güçlü bir Türkiye için çaba gösteriyoruz. Güçlü bir Türkiye’nin bölgesel anlamda değerlendirdiğimizde; Yeni ve Güçlü bir Türkiye sadece 80 milyon milletimizin hak ve hukukunu koruyan, mutluluk ve refahını sağlayan bir Türkiye olmayacak, aynı zamanda tüm mazlumların hukukunu, adaletini sağlayan ülkelerin ve insanların tam bağımsızlığı elde edebileceği bir dünyada sahip olabilecekleri anlamında geliyor. Kuşkusuz tüm emekler söğütte olduğu gibi koca bir çınar olup yeşerecek. Gelecekte evlatlarımıza, torunlarımıza büyük bir miras olarak aktarılacak. bu eserler sayesinde emeği geçenler tarihe iz bırakarak elbette bu vesile ile ölümsüzleşecektir.. Dedi.