Kırgızistan Fahri Konsolosundan, Kastamonu Üniversitesine Anlamlı Ziyaret Etti..

img

Kırgızistan Fahri Konsolosundan, Kastamonu Üniversitesine Anlamlı Ziyaret Etti..

Kırgızistan Cumhuriyeti Fahri Konsolosu ve Başkent Platformu Genel Başkanı Dr. Mustafa Kurt, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın’ı ziyaret etti.

ANKARA ( Sivil İnisiyatif / Zeliha SORKUNLU )-Ziyarette Üniversite ile Türk ve İslam Dünyası ile ilgili yapılabilecek faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın,” Üniversite Olarak, Türk Dünyası İle Alakalı Yapılacak Çalışmalar Hakkında Elimizden Ne Geliyorsa Yapmaya Hazırız”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, Üniversitenin mevcut durumu hakkında bilgiler verdi.

Konuşmasında “Üniversitemizde 44 farklı ülkeden 2200 kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan gencimiz eğitim görmektedir. Bunlardan 154’ü Kırgızistan Cumhuriyeti vatandaşıdır. Her yıl Türk Dünyasından gelen talebelerimizle birlikte çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Kırgızistan dâhil olmak üzere Kazakistan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  gibi birçok ülkede milletlerarası ilmi ve sosyal faaliyetler tertip ettik. Talas’ta ilahiyat fakültesi kurulması için çalışmalarımız son safhaya geldi.

Üniversite olarak, Türk Dünyası ile alakalı yapılacak çalışmalar hakkında elimizden ne geliyorsa yapıyoruz, bundan sonrası içinde yapmaya hazırız” dedi.

“Kırgızistan Cumhuriyeti Fahri Konsolosu ve Başkent Platformu Genel Başkanı Dr. Mustafa Kurt, Yapmış Olduğumuz Çalışmalar Ecdadımıza Olan Borcumuzun Ödenmesinin İfası Anlamına Gelir.”

Konuşmasında Dr. Mustafa Kurt, umut ediyorum ki Kastamonu üniversitesi ülkemiz ve kardeş ülkeler için geleceğe köprü olduğu gibi aynı zamanda insanlığa doğan bir güneş aydınlık yarınlara rehber olacak. “Yapmış olduğumuz çalışmalar ecdadımıza olan borcumuzun ödenmesinin ifası anlamına gelir.

Bizler Sadece Kırgızistan Cumhuriyeti ile de sınırlı kalmayarak ezelinde Türk Cumhuriyetleri ile başlamış gönül coğrafyamız ile ilgili ve alakalıyız. Sizde sadece bu anlamda Kırgız kardeşlerimize değil gönül coğrafyamız olan Türk Dünyasında ki kardeşlerimize, ülkemizde yaşayan evlatlarımıza bu anlamda gönül teri döküyoruz.

 

Yeni ve güçlü bir Türkiye için çaba gösteriyoruz, Güçlü bir Türkiye’nin bölgesel anlamda değerlendirdiğimizde; Yeni ve Güçlü bir Türkiye sadece 80 milyon milletimizin hak ve hukukunu koruyan mutluluk ve refahını sağlayan bir Türkiye olmayacak, aynı zamanda tüm mazlumların hukukunu, adaletini sağlayan ülkelerin ve insanların tam bağımsızlığı elde edebileceği bir dünyada sahip olabilecekleri anlamında geliyor.

Kuşkusuz tüm emekler söğütte olduğu gibi koca bir çınar olup yeşerecek. Gelecekte evlatlarımıza, torunlarımıza büyük bir miras olarak aktarılacak. bu eserler sayesinde emeği geçenler tarihe iz bırakarak elbette bu vesile ile ölümsüzleşecektir..

Bizler 10 yıl önce merkeze insanı koyarak ‘’İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın’’ & “Devletin Sahibi Millettir” anlayışı çerçevesinde birçok çalışmaya imza attık.

 

“Bu 10 Yıllık Süreçte Birçok Sosyal Sorumluluk Projelerimiz İle Devlet Aklına Katkıda Bulunduk.”

Bu 10 yıllık süreçte birçok sosyal sorumluluk projelerimiz ile devlet aklına katkıda bulunduk. Burada bir örnek göstermemiz gerekirse; Ocak 2012 ‘de Türkiye Büyük Millet Meclisinde sunduğumuz yeni anayasa ve başkanlık sistemi için hazırladığımız taslak raporumuzu örnek gösterebiliriz. Taslak raporumuzda altını çizdiğimiz hususlardan bir tanesi de, Türkçemizin yabacı dillerden arındırılması, dil bilimcileri tarafından çağa uygun hale getirilmesi, Türkçemizin yeni anayasada korunma altına alınması, Türkçemizin evrensel bir dil olarak  Birleşmiş Milletler de kabul edilmesini, beraberinde Türkçemizin evrensel bir dil olması için teşvik edilmesini  Türkiye Büyük Millet Meclisinden talepte bulunmuştuk. Platform olarak bu ve benzeri birçok konularda da hizmet verenle alan arasında köprü olduk diyebiliriz.

Ayrıca Başkent Platformunun himayesinde,  “Uluslararası Sivil İnisiyatif Gazetesi’’ vasıtası ile, ulusal ve uluslararası arenada, milli bir çizgide ülkemiz menfaatine toplum mühendisliği yapma gayreti içinde olduk.. (Gazetemiz, Rusça-Türkçe olarak aylık yayın yapmakta)

 

Platform olarak bizler; “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” anlayışını düstur edinmemiz hasebi ile siyasi partilerin şahsi görüşlerinden bağımsız, günlük politize olmuş siyasetten uzak, toplumun tüm katmanlarını kucaklayan bir anlayışa sahip olduğumuz gibi, farklı görüş ve fikirlere hep saygılı olduğumuz kamuoyunca zaten bilinmektedir. 

Takdir Edersiniz ki, “Devlet ile Millet Arasında Asla ve Asla Mesafe Olamaz.”  Büyük Devlet, Milletiyle Var Olan Devlettir; Büyük Devlet, Milletiyle El Ele Olan Devlettir; Büyük Devlet, Milletinin Hukukunu Koruyan, Adaleti Sağlayan, Hürriyeti Hâkim Kılan Devlettir.  Ama maalesef emperyalist güçler büyük devlet olmamıza izin vermek istemiyorlar.

 

‘Bu Sebeple Bugün Millet Olarak, Yeni Bir Kurtuluş Savaşı Vermekteyiz’’

 

Maalesef 15 Temmuz Akşamı, Emperyalist Devletlerin Gizli Teşkilatları ve Onların Ülke İçinde Tutunmuş Hain Maşaları, Türkiye Cumhuriyeti’nin Bağımsızlığına ve Bölünmez Bütünlüğüne Kast Ettiler.

 

Geçmişte Olduğu Gibi, Bu Günde Emperyalist Güçler, 7 Düvelle Bir Araya Gelerek, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Şahsında Devletimize, Milletimize Savaş Açmış Durumdalar. Maalesef Bu Sebeple Bu Gün Millet Olarak, Yeni Bir Kurtuluş Savaşı Vermekteyiz.

 

‘’17/25 Aralık Elbette Milletimiz İçin Bir Milattır, Ayrıca Bölgemizde ve Ülkemizde Yaşananların Hiç Birinin Tesadüf Olmadığını da bizler Biliyoruz’’

 

Başkent Platformu olarak Bizler Meşru Seçimlerle, Halkın İradesiyle Seçilen Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Hükümetimize Dolayısı ile Demokrasimize Çeşitli Platformlarda Sahip Çıktık. Bundan Böylede Her Zaman Canımız Pahasına da Olsa Sahip Çıkacağımızı Bu Vesile ile Zatıâlinizin huzurunda Tüm Dünyanın Bilmesini İsteriz.

 

Bizler Biliyoruz ki,  Bu Gün Ülkemizde Yaşananlar Basit Bir Hain Kalkışma Terör Sorunu veya  Sonucu Değildir.! Uluslararası Güçlerin İttifak Ederek, “Mazlumların Son Kalesi Türkiye’yi” Önce (Irak, Suriye) Gibi Bölme, Parçalama ve Hatta Yok Etme Planlarının Taaa Kendisidir. “Çünkü Hedef Ülke Türkiye”

 

Yabancı İstihbarat Örgütleri, PKK, Bazı Siyasi Partiler, Bazı Sivil Toplum Kuruluşları ve Gazeteci Görünümündeki Ajanlar, Paralel Örgüt ve Benzerleri Neden İşbirliği Yapıyor ve Hep Beraber Ortak Hareket Ediyorlar!  Sorusuna Cevap Bulmak Hiçte Zor Değil.!..

 

Bizler İnanıyoruz ki; “Devletin Sahibi Millettir” “İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın”

“Devlet Ebed Müddet” Anlayışı ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet Payidar Kalacaktır… Dedi

 

Daha sonra Kırgızistan Cumhuriyeti Fahri Konsolosu ve Başkent Platformu Genel Başkanı Dr. Mustafa Kurt, Kastamonu Üniversitesinin şeref defterini imzaladı. 

Ziyaret; Dr. Mustafa Kurt tarafından Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın’a,   Başkent Uluslararası Kardeşlik ve Barış Platformu faaliyet kitabı, Platformun 15 Temmuz Darbe Girişimi dokümanlarının, Uluslararası Sivil İnisiyatif Gazetesi’nin takdimi ile Rektörümüze Kırgızistan milli kıyafeti olan çapan ve kalpak giydirilmesi ile devam etti.

Ayrıca; Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın tarafından, Kırgızistan Fahri Konsolosu ve Başkent Platformu Genel Başkanı’na hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından Üniversite Külliyesinin gezilmesi ve şehir turu ile son buldu.