Kırgız Cumhuriyeti'nin Türkiye Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev

img

Kırgız Cumhuriyeti'nin Türkiye Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Polat Safi ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Kırgız Cumhuriyeti'nin Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Direktörü Polat Safi ile bir araya geldi.

Görüşme sırasında, Kırgız Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin araştırma ve analiz merkezleri arasında, 2015 yılında imzalanan Memorandum temelinde tarafların Diplomatik Akademileri de dahil olmak üzere, dış politikanın bilimsel ve entelektüel konularının tahmin ve analizi alanında iş birliği konuları ayrıntılı olarak ele alındı.

Özellikle, ilgili araştırma merkezleri arasındaki pratik iş birliğine, bilimsel-pratik konferanslar, panel tartışmaları gibi düzenli etkinliklerin, iki ülkeden profesörler, akademisyenler ve bağımsız uzmanların katılımıyla gerçekleştirilmesine dikkat çekildi.

Kara-Kırgız Özerk Bölgesi'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü dikkate alarak, dış politika konusunda araştırmacılar, uzmanlar ve eski büyükelçilerin katılımıyla ikili iş birliğine dair güncel konular üzerinde ortak etkinlikler düzenlenmesi konusunda anlaşma sağlandı.