Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz bir araya geldi

img

Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz bir araya geldi

Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev  ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz biraraya geldi.

Birliktekikte, ikili siyasi, ticari, ekonomik, kültürel ve insani işbirliğinin mevcut durumu ve geliştirilmesine yönelik konularda istişarelerde bulundular.

Bu yılki gerçekleşmesi planlanan  yapılacak etkinliklerin takvimi ve planlanan ziyaretler ve toplantılar gözden geçirildi.

Taraflar, Kırgız-Türk Kalkınma Fonu'nun (yatırım) kurulması da dahil olmak üzere ikili ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi, ülkeler arasındaki karşılıklı ticaret cirosunun artırılması ve eğitim alanında iş birliğinin derinleştirilmesi konularını ayrıntılı olarak ele aldılar.

Büyükelçi, Kırgız Cumhuriyeti'nin 150 vatandaşının Türkiye'deki sağlık kurumlarında yıllık ücretsiz tedavisini sağlayan Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanında İşbirliği Anlaşmasının uygulanmasının hızla yeniden başlatılmasının önemine dikkat çekti ve sağlanan kotayı yılda 500 kişiye çıkarmak istediklerini dile getirdiler.

Ayrıca büyükelçi Ruslan Kazakbaev ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde yaklaşan etkinlikler ve Birleşmiş Milletler'deki girişimlere karşılıklı destek de dahil olmak üzere tarafların çok taraflı platformlardaki etkileşimini ayrıntılı olarak ele aldı.