Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Kayseri'deki Suriyeli aileleri ziyaret etti

img

Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Kayseri'deki Suriyeli aileleri ziyaret etti

Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Kayseri'deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi ve daha sonra ev ve iş yerleri zarar gören Suriyeli aileleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu

GÖÇ İdaresi Başkanı Atilla TorosKayseri'deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan Toros, daha sonra ev ve iş yerleri zarar gören Suriyeli aileleri ziyaret etti.

Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, AFAD İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya Toros'un yanı sıra Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Dedebağı, kaymakam ve belediye başkanları katıldı. Toplantıda, Kayseri'de yaşanan son olaylar değerlendirildi. Vali Çiçek ve Başkan Toros, daha sonra Suriyeli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Atilla Toros, Kayseri'de yaşanan olaylarda ev ve iş yerleri zarar gören Suriyeli aileleri de ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İçişleri Bakanlığı'ndan Kayseri açıklaması

Göç İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bazı haber sitelerinde yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, Kayseri’de saldırıya uğradığı için şikayetçi olan Suriyelilerin sınır dışı edileceği iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Kayseri Selçuklu Mahallesinde 1 Temmuz 2024 tarihinde meydana gelen olayda, sokaktan geçen Türk vatandaşı şahıslar ile o sırada evinin balkonunda bulunan Suriye uyruklu 15 yaşındaki şahıs arasında sözlü tartışma yaşanmıştır. Bu tartışma neticesinde Türk vatandaşı şahıslar, kendilerine hakaret ettiği iddiasıyla 5 Temmuz 2024 tarihinde Suriyeli şahıstan şikayetçi olmuştur. Şikayet üzerine hakkında adli işlem tesis edilen Suriyeli şahıs ile ailesinin kaydı, taraflar arasındaki olayların büyümesini önlemek ve güvenlik gerekçesiyle kendi talepleri doğrultusunda farklı bir ilimize alınmış ve nakilleri sağlanmaktadır" denildi.