Deprem Sonrası Sivil Toplum Kuruluşları Sahada

img

Deprem Sonrası Sivil Toplum Kuruluşları Sahada

Başkent Platformundan Kamuoyuna Duyuru

Ülkemizin geçirmiş olduğu asrın afetiyle yüreklerimizde acısını yaşadığımız  ilk günden beri Devletin ilgili kurum ve kuruluşları sahada aktif görevlerine devam etmektedir. Bunların yanı sıra devletiyle koordineli olan, insanların yarasına merhem olmak için kendisini vakfetmiş sivil toplum kuruluşları da ilk günden beri insani yardımların temini ve ulaşımında mücadele vermeye devam etmektedir. Tüm milletimize baş sağlığı diliyor, yaralılara yüce Allah’dan acil şifalar diliyoruz.

Depremin bizlerden götürüsü elbette tarif edilemeyecek kadar çok oldu. Bilhassa canlarımızı kaybetmemiz hepimizi çok derinden etkiledi. Elbette bunu da atlayacağız Türkiyem! Tüm siyasi renklerimizi bir kenara bırakıp, birlik olduğumuz şu acılı günlerde görmüş olduk ki manevi değerlerimizle birlikte bilimin önemini bir kez daha görmüş olduk. Bundan sonra hep birlikte daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacağımızı umut ediyor, gelecekte daha tecrübeli ve emin adımlarla güzel ülkemizi nasıl inşa edeceğimizi daha iyi biliyoruz.

Depremin ilk gününden beri dünyadan bir çok devlet yardım göndermiş durumda. Biz bize yetişmiş olsak bile yardımlarını ülkemize çıkarsız ve menfaatsiz gönderen tüm devlet başkanlarına ve devlet adamlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Devletlerden ziyade bilhassa dünyadaki diğer uyruklardan olan milletlerin, acımızı paylaşmasından, bizler için çabalamasından, Türkiye olarak ayrıca derin duygularla mutluluk duymaktayız. Umuyoruz ki bu sevgi ve kardeşlik tüm dünya insanlarına bulaşarak, daha mutlu bir dünyanın oluşmasına sebep olacaktır. Tüm dünya iyi bilsin ki biz Türkler merkeze insanı koyarak ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışını kendimize misyon bilmiş bir milletiz. Bu misyonu yaşatan her insan bizlerin dostudur. Her dostumuza teşekkürü bir borç bilir, gelecek nesillerinde aynı sevgi bilinciyle yetişmelerini arzu ederiz.

Devletimizle Koordineli Hareket Edip Provakasyonlara Ödün Vermeyeceğiz

Güzel duygular yaşadığımız gibi bu acılı zor günlerde, bazı provakatif eylemler ve operasyonlar yapıldığını gözlemledik. Başkent Platformu olarak gerek saha içinde gerek sosyal iletişim araçlarıyla provakatif eylemlere karşı bilinçli, soğukkanlı ve tecrübeli bir şekilde Sivil Toplum Kuruluşu olarak vazifemizi yaptık. Özellikle devletimizin resmi kuruluşları olan AFAD ve KIZILAY ile koordineli bir şekilde gerek gönderdiğimiz yardımlar ve gerekse yurt içi ve yurt dışından gelen yardımların AFAD ve KIZILAY’a teslim ederek Sivil Toplum Kuruluşlarla İlişkili Ankara İl Müdürlüğüne ilgili bilgilendirmelerimizi yapmış bulunmaktayız.

STK’lar nereye bilgilendirme yapmalı?

Bu vesileyle tüm sivil toplum kuruluşlarına duyurumuzdur; Yapılan ve yapılacak olan yardımları bağlı olduğunuz ilin Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İlişki Müdürlüğe bilgi vererek ve AFAD-KIZILAY koordinesinde olarak hareket edilmesi önem arz etmektedir.  Böyle zamanlarda hem vatandaşlarımızın, hem de sivil toplum kuruluşlarımızın özellikle devletimizin birinci, ikinci ve üçüncü dereceden kamu kurum ve kuruluşlarıyla iletişim halinde olup, yönlendirmeleri dikkatle yapmaları gerekmektedir.

Herkes iyi bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Yalnızca siyasi partilerden ve hükümetten oluşan bir devlet değildir. Çünkü milletiyle var olan bir devlettir. Milleti büyük olanın devleti de çok büyüktür! Bu sebeple Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Polis Teşkilatı, AFAD, KIZILAY, STK’LAR ve tüm devlet organları depremin ilk gününden beri sahalarda aktif bir şekilde çalışmakta ve yaraları sarmaktadır. Bu vesileyle Başkent Platformunun kurucu Genel Başkanı Mustafa Kurt’un sözünü tekrar yâd ederek, bütün devlet yöneticilerine ve dünyadaki tüm devlet başkanlarına hatırlatma yapmak isteriz; ‘Mutlu bireylerden mutlu toplumlar, mutlu toplumlardan mutlu devletler, mutlu devlerden de mutlu bir dünya var edilebilir’ bireylerin mutluluğu için çabalayan herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Başkent Platformu Ailesi Adına

Hasan Salih KURT