Büyükelçi Ruslan Kazakbayev, Kırgız Cumhuriyeti Adalet Bakan Yardımcısı Orozbek Sıdıkov başkanlığındaki Kırgız Cumhuriyeti heyeti ile görüştü

img

Büyükelçi Ruslan Kazakbayev, Kırgız Cumhuriyeti Adalet Bakan Yardımcısı Orozbek Sıdıkov başkanlığındaki Kırgız Cumhuriyeti heyeti ile görüştü

Büyükelçi Kazakbaev 12 Mart 2024 tarihinde Kırgız Cumhuriyeti'nin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nde, adalet alanında tecrübe alışverişinde bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Kırgız Cumhuriyeti Adalet Bakan Yardımcısı Orozbek Sıdıkov başkanlığındaki Kırgız Cumhuriyeti heyeti ile bir araya gelmiştir.

 Görüşmede, Kırgız Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında adalet alanında işbirliği, hukuki etkileşim, karşılıklı adli yardımlaşmanın yanı sıra arabuluculuk ve denetimli serbestlik alanında tecrübe paylaşımı konuları detaylı bir şekilde ele alındı.

Kırgız Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkanı A.U. Caparov'un 2024 yılının Şubat ayında Türkiye'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret ve iki ülkenin Adalet Bakanları A. Baetov ve Y. Tunç'un Ankara'da gerçekleştirdiği ikili görüşmede varılan anlaşmaların uygulanmasında kaydedilen ilerlemeler görüşüldü.

Büyükelçi R. Kazakbaev, güncel sorunların etkin çözümü, deneyim alışverişi ve ortak projelerin teşvik edilmesi için iki ülkenin bakanlıklarının ve dairelerinin liderliği düzeyinde işbirliğinin derinleştirilmesinin önemini vurguladı.

 Bakan Yardımcısı O. Sıdıkov, Kırgız tarafının adalet alanında işbirliğini daha da güçlendirmek için öneriler hazırladığını bildirdi.

Taraflar ayrıca Kırgızistan ile Türkiye arasında imzalanan ve planlanan anlaşmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu ve daha fazla ortak çalışma konusunda anlaştılar.