Kurt’ tan, Kırgızistan Ankara Büyükelçiliğine Taziye Mesajı

img

Uluslararası Sivil İnisiyatif Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başkent Platformu Genel Başkan Yardımcısı Atillahan Kurt, Kırgızistan Ankara Büyükelçiliğine Taziyede Bulundu

ANKARA(Sivil İnisistayif) Zeliha Sorkunlu/ Uluslararası Sivil İnisiyatif Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başkent Platformu Genel Başkan Yardımcısı Atillahan Kurt, Kırgızistan Ankara Büyükelçiliğine taziye de bulunarak bu hazin olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Kurt, “Kıvançta Olduğu Gibi Acı Günlerde de Birlik ve Beraberliğimizi Tüm Dünyaya Kardeşlik Adına Örnek Teşekkül Etmesi İçin Bugün Buradayız Dedi”

Geçtiğimiz günlerde  Rusya'nın Ulyanovsk bölgesinin Nikolaevsky kentinde meydana gelen korkunç trafik kazasında 14 Kırgız kardeşimizin hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrendim.

Kırgızlar ve Türkler ezeli ve ebedi kardeştir.  İnsanlık ve Türk Dünyası iyi bilmelidir ki, Kırgız ve Türk kardeşliği yüzyıllarca kol kola, el ele, gönül gönüle sonsuza denk birlikte yaşayacaktır. Bu sebeple bizler, kıvançta, toyda, törede, fikirde, işte, dilde, inançta, beraber olduğumuz gibi acı günlerde de birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya kardeşlik adına örnek teşekkül etmesi için bugün buradayız. Maddi, manevi her türlü Kırgız halkının yanında olduğumuzu bir kez daha Kırgız halkının bilmesini isterim. Bu vesile ile kazada vefat eden Kırgız vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyor yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyor, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum dedi.