ASKON Konya, Kırgızistan ile ticari köprü kuracak

img

ASKON Konya, Kırgızistan ile ticari köprü kuracak

Konyalı iş adamları ASKON Konya Şubesi’nin organizasyonu ile Kırgızistan’ın Türkiye Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev ile bir araya geldi. ASKON Konya Şube Binası’nda üyelerle bir araya gelen Kazakbaev, Kırgızistan’ın ticari potansiyelini anlattı. Programa ASKON Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, üyeler, Genç ASKON kadrosu ve davetliler katıldı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi, Kırgızistan’ın Türkiye Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev’i misafir etti. Program öncesinde Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş’ta makamında ziyaret edildi.

Karşılıklı iki ülke ve Konya ekonomisi hakkında fikir alışverişinde bulunulan programın ilk günü ise, ASKON üye firmalarından Cihan Şekerleme,  Führer Hidrolik,  Yemsa Makine, Zeki Şahin Paslanmaz ve Anadolu Kesici Takımlar firmalarını ziyareti ve fabrika gezileri ile devam etti. Büyükelçi Kazanbaev ve ekibine, Konya sanayisi ile ilgili detaylı bilgilendirme yapıldı. 

Etkinliği organize eden ASKON Konya Dış İlişkiler Başkanı Burcu Yalnız,  Orta Asya için önemli bir ismi misafir ettiklerini dile getirerek  “Bu tür organizasyonlarımızda üyelerimize önemli katkılar sunuyoruz. Bu görüşmeler neticesinde pazar araştırması yapılarak, yıl içerisinde devam eden süreçte alım heyetleri ve iş gezisi heyetleri olarak çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

“Büyükelçi Kazakbaev Konya Güçlü bir sanayi ağına sahip”

Kırgızistan’ın Türkiye Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev de, bu önemli etkinliği organize ettiği için ASKON Konya Şube Yönetimi’ne teşekkür ederek, “İki ülke arasındaki ilişkilerimiz son derece samimi. Konya da bu noktada büyük önem taşıyor. Güçlü bir sanayi ağına sahip. Ben Konya ve Kırgızistan arasında güçlendirilecek ticari bağ da elimden gelen herşeyi yapacağım. İnanıyorum ki ticaretimiz ve dostluğumuz daha ileri seviyeye çıkacak” diye konuştu.

“ASKON Konya Şube Başkanı Sinacı Konyalı üreticilerimizin Orta Asya pazarından daha fazla pay alması bizi mutlu edecek”

Programda konuşan ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Kırgızistan’ın Konya için önemli bir ülke olduğuna dikkat çekerek, “Bugün çok önemli bir ismi şubemizde ağırlıyoruz. Kırgızistan’ın Türkiye Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev misafirimiz. Konya ile Kırgızistan arasında güçlendireceğimiz ticari bağla ilgili bizlere bilgi verecek. ASKON Konya Şubesi olarak ihracatı artırmaya yönelik çalışmaları önemsiyoruz. Bugün de bu amaçla bir aradayız. Konyalı üreticilerimizin Orta Asya pazarından daha fazla pay alması ve iki ülke arasındaki bağların kuvvetlenmesi bizi mutlu ediyor dedi.