Ankara da Gösterime Giren Kurtlar Vadisi Vatan Sinema Filmine İlgi Çok Büyüktü..

img

Ankara da Gösterime Giren Kurtlar Vadisi Vatan Sinema Filmine İlgi Çok Büyüktü..

Geçtiğimiz Günlerde Kurtlar Vadisi Vatan Sinema Filmi, Ankara Anteras Alışveriş Merkezinde Seyircisi ile Buluştu.

ANKARA ( Sivil İnisiyatif) Zeliha Sorkunlu- Polat Alemdar karakteri ile sevilen oyuncu Necati Şaşmaz’ın katıldığı gecede ilgi çok büyüktü. Çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, bürokrat ve seçkin davetlilerin katıldığı gecede sürprizler yaşandı..

Vatan Filmi Seyircisi ile Ankara’da Buluştuğunda, sivil toplum kuruluşları, gaziler ve minik öğrenciler ellerinde Türk bayrakları “Her Şey Vatan İçin” Sloganları ile Necati Şaşmaz’ı karşıladılar.  Minik öğrenciler getirdikleri çiçekleri taktim ettiler ve böylece küçük öğrenciler “Vatan Filmini Necati Şaşmaz” ile birlikte seyretme imkânına sahip oldular.

1200 STK Adına Başkent Platformundan; Necati Şaşmaz’a “Devletin Sahibi Millettir, İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın, 15 Temmuzu Unutmadık, Unutturmayacağız” yazılı Türk bayrağı..

Gecede bir süpriz daha yaşandı, Başkent Platformunun 15 Temmuz sonrası başlattığı Bayrak kampanyası çerçevesinde 1200’ü aşkın Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri adına Necati Şaşmaz’a,  “Devletin Sahibi Millettir, İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın, 15 Temmuzu Unutmadık, Unutturmayacağız” yazılı Türk bayrağını gazilerle birlikte hediye etti.

Başkent platformu daha öncede “15 Temmuzu Unutmama, Unutturmama” adına Kampanya Başlatmış, Kampanya Çerçevesinde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a, Mahir Ünal’a, Fatih Şahin’e, Ravza Kavakçı’ya ve bir çok devlet büyüklerine taktim edilmişti..

Necati Şaşmaz, Vatan sinema filmi ile “15 Temmuz gecesini anlattığımız gibi daha da önemlisi 15 Temmuzun perde arkasını deşifre ettiğimiz bir film” dedi.

Gösterim öncesi başrol oyuncusu Necati Şaşmaz, oyuncularla birlikte basının karşısına geçti.  

Merhabalar Ankara da gazilerimiz, sivil toplum temsilcilerimiz, geleceğimiz olan küçük yavrularımız milletvekillerimiz, belediyeye başkanlarımız ve siz değerli misafirlerimizle vatan filmimizde buluşmamız beni çok mutlu etti, ‘’VATAN’’ vatana millete hayırlı uğurlu olsun.

Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Filistin’den sonra Kurtlar Vadisi VATAN isimli bir film yaptık.

Her birisi aslında milletimizin yaşamış olduğumuz sıkıntılar neticesinde yapılmış filimlerdir.

Bir tanesi Irakta bizim başımıza çuval geçirme olayının akabinde yaptığımız bir filmdir, diğeri Filistin de mavi Marmaraylar 9 şehidimiz vardı ona binaen yapmıştık. Üçüncü filmimizde VATAN’ ımız da 15 Temmuz ihanet gecesini anlattığımız daha da önemlisi 15 Temmuzun perde arkasını anlattığımız bir film oldu.

Vatan filminde tamamen vatan evlatlarını, kahramanlarını yani kahraman Türk milletini anlatıyoruz diyebiliriz.

Orada Polat Alemdar, Erhan, Cahit, bir Yasin gördüğünüz zaman bilin ki, o milletin kendisidir, o sizsiniz, o vatan evladıdır.

İzleyeceğiniz filmde Polat karakterinin bir sözü var “Sende kimsin diye sorduklarında, VATAN Evladı “diyor..

Bu filmde 15 Temmuz Darbe gecesini ve onun perde arkasını anlatmaya çalıştık. Her biriniz orada kendinizi görebilirsiniz. İzleyeceğiniz filmde Polat karakterinin bir sözü var “Sende kimsin diye sorduklarında, Vatan Evladı “ diyor, Evet işte o sizsiniz vatan evladı sizlersiniz ve o vatan evladı şehitlerimiz o vatan evladı gazilerimiz.. Orada kahraman Vatan evlatları, kahraman olan MİLLETİN kendisi. O gece bir hücuma dur diyebilme cesaretini gösteren o insanlara şükranlarımı sunuyorum.

Aynı zamanda bu filmde çocuklarımız 15 Temmuz ihanetini hafızalarında, belleklerinde hep yaşasınlar, unutmasınlar, unutturmasınlar diye yaptık. Çünkü biz daha öncesinde de darbelere maruz kalmış bir milletiz. Ancak bu demokratik olmayan bir çözüm olduğunu Biz bugünler de hissedebiliyoruz, anlayabiliyoruz, idrak edebiliyoruz. 80’ ler de bunu biz anlayamadık, anlatan imkanlarımız mecralarımız pek yoktu. Bugünlerde hem anlatılması gerektiğini düşündüğümüz için hem de anlatan imkan kabiliyet ve mecraların çoğalması amacıyla bizler öncülük yapmış olduk.

%80’nin ötesinde Kurtlar Vadisi müddeimi olmasından kaynaklı küçücükte olsa, bir nebzede olsa Yaptığımız diziler ve sınama filmleri ile milletimize dolayısı ile milli iradeye katkımız olmuşsa ne mutlu bizlere.

İnşallah yeni nesil bunları en azından seyrederek bu gibi yapımlara bakarak neler olduğunu bilmiş olacaklar, birbirlerinden haberdar olmuş olacaklar. Bu da teknolojinin aslında önemli bir araç gereç olduğunu bize anlatıyor. Aslında bu imkanlar sayesinde Menderes zamanında yaşayamadığımız acı şeyleri aktarabiliyoruz,  Çünkü o zaman da bu günkü gibi bir teknoloji yoktu, insanlarımız birbirlerinden haberdar bile değillerdi. İletişimler yoktu, Vatandaşlarımız o günlerde hiç kendileriyle iletişim kurma imkanı olmadığı için, beraber yürüyelim, tankın karşına geçelim milli iradeye sahip çıkalım diyemediler. ama günümüzdeki bu teknolojinin varlığı sayesinde insanlar birbirleriyle iletişim kurmaya başladılar ve o geceyi milletçe bertaraf ettik.

 “Bir Gazinin ve Bir Şehidin, Şehit Yakınlarının İsteyeceği Tek Şey Unutulmamaktır.”

Buradan şehitlerimize, Rahmetler onların yakınlarına sıhhatler diliyorum. Gazilerimize şifa ve şükranlarımı sunuyorum. Onlar sayesin de bugünleri yaşıyoruz, minnettarız. Onların tek istediği bence dua ve unutulmamaktır. Bir gazinin ve bir şehidin, şehit yakınlarının isteyeceği tek şey unutulmamaktır. Ben onları unutmadığımızı unutmayacağımızı söylemek istiyorum. Çünkü onlar ölmezler onlar bizim gönlümüzde hep yaşayacaklar.

Başkent Ankara’da ilgi oldukça yüksek burada sadece gösterim olacaktı ama bir galaya dönüşüverdi. Buradan herkese teşekkür ederim, Ankara’ya teşekkür ederim. Aynı zaman da hem AK partiden, hem MHP grubundan milletvekillerimiz katıldılar ayrı ayrı teşekkür ediyorum, hem parti başkanlarına hem yönetimdeki bütün arkadaşlara ve aynı zamanda milletvekillerimize teşekkür ediyorum. O geceyi onlarda unutmamışlar ve unutturmamaya özen gösterttirici ayrıca teşekkür ediyorum. Ayrıca gazilerimize ve yakınlarına, şehitlerimize ve yakınlarına onların çocuklarına ve özellikle şehit annelerine ve dahi anneciğime bu filmi atfediyorum. Teşekkür ederim arkadaşlar. Allah’a emanet olun dedi.