“2. Türk Dünyası Öğrenci Tiyatro Festivali” sona erdi

img

“2. Türk Dünyası Öğrenci Tiyatro Festivali” sona erdi

TÜRKSOY ve Azerbaycan Devlet Kültür ve Güzel Sanatlar Üniversitesi organizatörlüğünde Bakü’de gerçekleştirilen “2. Türk Dünyası Öğrenci Tiyatro Festivali” üçüncü gün temsillerinin ardından düzenlenen Ödül Töreni ile sona erdi.

Bakü’de başlayan festivalin 3. gününde Kırgızistan ve Kazakistan genç tiyatrocuları sahne aldı.

Azerbaycan Devlet Genç İzleyiciler Tiyatrosu sahnesinde yerini alan T. Abdumomunov Kırgızistan Milli Akademik Dram Tiyatrosu Tiyatro Koleji sergiledikleri Cengiz Aytmatov’un ikinci dünya savaşının insan yaşamı üzerindeki etkilerini ve verilen yaşam mücadelesini konu alan “Erken Gelen Turnalar” oyunu ile jüri üyeleri ve izleyiciler tarafından tam not aldı.

Günün ikinci temsilinde T. Jurgenov Kazak Milli Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri ise sahneledikleri Lorka’nın psikolojik dramı “Bernarda Alba’nın Evi” oyunu ile bir eve hapsedilen ailenin bastırılmış duygularının yansımasını festival katılımcılarına aktarmaya çalıştı. 

Festivale katılan temsillerin sona ermesinin ardından düzenlenen kapanış töreni ile Türk Dünyası genç tiyatrocularına ödülleri verildi.

Azerbaycan Sanat Emektarı, tiyatro eleştirmeni Prof. Dr. İsrafil İsrafilov’un başkanlığında Kırgızistan Halk Yazarı, yönetmen Janış Kulmanbetov, Kazak tiyatro eleştirmeni Prof. Dr. Merüvert Jakşılıkova ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü Öğretim üyesi, aktör ve yönetmen Murat Atak’tan oluşan jüri üyelerinin kararları doğrultusunda festivalde:

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı “En Başarılı Aktör Düeti”, Özbekistan Devlet Kültür ve Güzel Sanatlar Enstitüsü “Geleneğe Sadakat”, Azerbaycan Devlet Kültür ve Güzel Sanatlar Üniversitesi “En İyi Aktör Topluluğu”, T. Jurgenov Kazak Milli Güzel Sanatlar Üniversitesi ile T. Abdumomunov Kırgızistan Milli Akademik Dram Tiyatrosu Tiyatro Koleji ise “En İyi Oyun” ödüllerine layık görüldüler.