Başkent Muhtarlar Federasyonun Dördüncü Olağan Kongresi Yapıldı

img

Başkent Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Behçet Uyanık , “Konfederasyonumuz adına, tüm gayretimizle devletimiz ve halkımız adına imtina ile tüm hızımız ve gayretimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

ANKARA ( Sivil İnisiyatif )Zeliha Sorkunlu- Başkent Muhtarlar Federasyonun 4.olagan kongresi geçtiğimiz günlerde büyükşehir belediyesi belediyeler, muhtarlıklar ve sivil toplum kuruluşları dairesi başkanlığı konferans salonda da gerçekleşti.

Başkent Federasyonun 4. Genel Kuruluna, muhtarlar konfederasyon başkanı Hüseyin Akdeniz, Ankara’daki ilçe muhtar dernek başkanları ve şeref konuğu olarak Başkent Platformu Genel Başkanı ve aynı zaman da Kırgızistan- Türkiye Fahri konsolosu olan Dr. Mustafa Kurt katılım sağladılar.

Divan başkanlığına seçilen konfederasyon başkanı Hüseyin Akdeniz seçildi ve oturumu yönetti.

Genel kurul toplantısı istiklal marşının ardından Başkanlığa tekrar seçilen Behçet Uyanık’ın konuşmaları ile devam etti.

Başkent Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Behçet Uyanık’ın konuşmasına Sizlere şimdiye kadar yapmış olduğumuz çalışmaları kısaca aktarmak istiyorum. dedi

  1. 06.06.2016  tarihinde Sivil Toplum örgütleri ile Başbakan’ın iftar buluşmasında Konfederasyonu temsilen iftar davetinde bulunduk.
  2. AK PARTİ Olağanüstü Kongresinde Konfederasyon olarak katıldık.
  3. Isparta’da yapılan Konfederasyonun istişare toplantısında hazır bulunduk.
  4. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne Federasyon Başkanları İle katılım sağlayarak sosyal güvence ve silah ruhsatları ile ilgili açıklama birlikte yapıldı.
  5. KKTC Muhtarları ile Kıbrıs’ta istişare toplantısına katıldık.
  6. Beypazarı İlçe Kongresi’ne katılarak Başkanımıza çalışmalarından ötürü plaket takdim edildi.
  7. Anayasa Mahkemesi resepsiyonu davetine katıldık.
  8. Ankara Büyükşehir Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı ve tüm ilçe başkanlarının katılımları ile bir toplantı yapıldı.
  9. Erzurum istişare toplantısına katıldık ve dönemin İçişleri Bakanı

Sayın Efkan ALA ile görüşme yapıldı.

  1.  19 Ekim kutlamalarının ardından 10 federasyon başkanı ve Konfederasyon Başkanımızla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımıza sorunların aktarımı yapıldı ve bugün bunların sonuçlarını almaya başladık.
  2.  Haymana Muhtarlar Derneğinin 19 Ekim Muhtarlar Günü davetine bir heyetle katılım sağladık.
  3.  Kalecik Muhtarlar Derneği’nin kongre davetinde bulunduk.
  4.  Tebligat Dağıtım Müdürü ile ilçe başkanlarımızın katılımlarıyla bilgilendirme toplantısı yaptık.
  5.  PTT Başmüdürü ile yapılan görüşmemizde hem sorunlarımızı görüştük, hem de muhtarlarımızın PTT Celi olmasını sağlayarak Konfederasyon boyutunda sözleşme imzaladık.
  6.  Bursa istişare ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamalarına Katıldık.
  7.  Burdur istişare toplantısına katılım sağladık ve referandum ile ilgili Sempozyumda bulunduk.
  8.  Anıtkabir’de 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle yapılan devlet töreninde Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Ankara Valimizin katılımları ile muhtarlar günümüzü kutladık.
  9.  28 Şubat 2017 tarihinde Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ile Makamında görüşerek kendilerine 2. Mahmut’un çıkarmış olduğu Muhtarlık Fermanı’nı takdim ettik.
  10.  21 Şubat 2017’de Başkent Muhtarlar Federasyonu önceliğinde Dünya Göz Hastanesi ile Konfederasyon boyutunda sözleşme imzaladık.
  11.  İstanbul da Yapılan Yerel Yönetimler konulu Sempozyuma katkı sağladık.
  12.  15 Temmuz Karanlık geceyi lanetleyerek Başkent Platformu Genel Başkanı Dr.Mustafa Kurt’un daveti üzerine ve hazırlamış olduğu bildiriyi Sivil Toplum Kuruluşları adına basın bildirisini Kızılay’da şahsım okumuştur.
  13.  15 Temmuz karanlık gece sonrası Ankara Emniyet ve Çevik Kuvvet Müdürlükleri ziyaret edilerek başsağlığı dilendi ve her zaman yanlarında olduğumuz belirtildi.
  14.  Ankara Büyükşehir Belediye Muhtarlar Daire Başkanımız Sayın Osman USTA’yı ziyaret ederek Muhtarlarımızın Kızılcahamam ÇAM OTEL’de 2 Gece 3 Gündüz konaklamalı imkan sağladık.
  15.  Başbakan Yardımcımız Sayın Numan KURTULUŞ’u ziyaret ederek sorunlarımız hakkında bilgilendirme toplantısı yaptık.
  16.  Muğla istişare toplantısına bir heyetle katılım sağladık.
  17.  31.10.2016 tarihinde ENERJİ SA yetkilileri ile sorunlarımızın çözümü için bir toplantıda buluştuk.
  18.  20.10.2017 tarihinde Ana muhalefet lideri Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nu ziyaret ederek sorunlarımızı paylaştık.
  19.  İstanbul BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ ile Konfederasyonumuzun ortaklaşa düzenlediği bir ÇALIŞTAYA katılım sağladık.
  20.  Ankara Valimiz Sayın Ercan TOPACA’yı ziyaret ederek sorunlarımızı paylaştık.

 

Bundan sonraki dönemde de Konfederasyonumuz adına, çalışmalarımızda sizlerin hassasiyetlerini, isteklerini ön planda tutarak tüm gayretimizle devletimiz ve halkımız adına imtina ile tüm hızımız ve gayretimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz dedi.