Keçiören Belediyesi tarafından bu sene 8.’si yapılan Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde Kırgızistan gecesi renkli görüntülere sahne oldu.
ANKARA ( Sivil İnisiyatif)- Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın ev sahipliğinde Kalaba Kent Meydanında Kırgızistan Kültür Evinin açılmasıyla başlayan geceye, Türkiye – Kırgızistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Genel Sekreteri ve AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. İbrahim Junusov, Karakol Şehri Belediye Başkanı Daniiar Arrpachiev, Kırgızistan-Türkiye Fahri Konsolosu Dr.Mustafa Kurt, Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
KIRGIZİSTAN BABA YURDUMUZ
“Baba yurdu Kırgızistan’dayız” diyerek, konuşmasına başlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar uzanan gönül coğrafyamızda her gün farklı bir ülkeyi misafir ediyoruz. Manas Destanı ile Cengiz Aytmatov’un ülkesidir Kırgızistan… Ayrıca Ramazan-ı Şerif’in son 10 gününe girdik, sonu cehennem azabından kurtulma olan bu mübarek ayda tüm İslam alemi için dua edelim.” dedi.
MANAS DESTANININ KAHRAMANI KIRGIZLAR KEÇİÖREN’DE
Türkiye – Kırgızistan parlamentolar Arası Dostluk Grubu Genel Sekreteri ve AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal da kardeş değil aynı topluluk olduğumuza dikkat çekerek “Sizler eskilerin tabiriyle küllüğümüzü, baba ocağımızı bekliyorsunuz. Bağımsızlığınıza kavuşmanız bizi ne kadar mutlu ettiyse gelişmiş ve kalkınmış ülkeler arasına girmeniz de o kadar mutlu eder, desteğimiz sizinle... Kıyamete kadar da dayanışmamız devam edecek.” dedi.
DİLİMİZ, DİNİMİZ, KÜLTÜRÜMÜZ, TARİHİMİZİMİZ, PAZARIMIZ, MEZARIMIZ BİR..
Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. İbrahim Junusov ise Türklerle Kırgızların birbirine benzemediklerini söyleyenlere şu cevabı verdiğini dile getirdi; “Türkler Orta Asya’dan çıktıklarında ne zaman birbirimize ulaşacağız diyerek gözlerini açmışlar ve bizi aramışlar. Biz Kırgızlar da Türkler Batı’ya doğru gittiler acaba ne zaman gelecek kardeşlerimiz diye ufka doğru gözlerimizi kısarak bakmışız. Bu nedenle göz yapılarımız farklı olmuş.” Geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türk ve Kırgızlar arasındaki dostluğun devam edeceğini dile getiren Junusov “Bizim, dilimiz, dinimiz, kültürümüz, tarihimiz, Allah’ımız, alışveriş yapsak pazarımız, öleceksek mezarımız bir…” ifadelerini kullanarak Mevlana’nın insanları güzelleştiren gözü, yüzü değil ağzından çıkan sözüdür cümlesini hatırlattı.
Karakol Belediye Başkanı Daniiar Arrpachiev Keçiören Belediyesi ile geçen yıl imzaladıkları kardeşlik protokolüne atıf yaparak iki kardeş halk arasındaki iş birliğinin daha da gelişip güçlenmesi temennisinde bulundu.
Dünyanın en uzun destanı kabul edilen Manas Destanından bir bölümle başlayan programda Akniyet Dans Grubu, geleneksel Kırgız kıyafetleriyle görsel bir şölen yaşattılar. Kırgız geleneksel çalgısı komuz eşliğinde Kırgızca şarkılar seslendiren sanatçılar, özellikle söz ve müziği Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. İbrahim Junusov ait “Kızıl Elma” şarkısı ile büyük alkış aldılar.
Protokolün hediyeleşmesinin ardından gece Türk ve Kırgız bayrakları eşliğinde çekilen toplu fotoğrafla son buldu.
Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberleri, önemli gündem yazıları, siyaset, Kültür sanat'tan Dünya haberlerine bütün konuların tek adresi www.gazetesivilinisiyatif.com'da.
© Copyright Uluslararası Sivil İnsiyatif Gazetesi | Tüm Hakları Saklıdır. |