Tarihte Bugün

img

Başkent Uluslararası Barış Kardeşlik Platformu Genel Başkanından Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği, Genel Başkanına Anlamlı Ziyaret

Başkent Platformundan 10 Yıl Anısına Devlet Büyüklerine, Diplomatlara ve Sivil Toplum Kuruluşları İçin Hazırladıkları Hizmetlerini Özetleyen Faaliyet Raporu Taktimi

ANKARA(Sivil İnisiyatif) Zeliha Sorkunlu/ Geçtiğimiz günlerde Avrasya ekonomik ilişkiler derneği genel merkezini ziyaret eden Başkent uluslararası barış kardeşlik platformu genel başkanı Dr.Mustafa Kurt; Türk dünyasına üstün hizmetlerinden ötürü EkoAvrasya genel başkanı Hikmet Eren’i makamında ziyaret ederek kutladı.

Türk dünyası lobi faaliyetleri çerçevesinde Başkent Platform ile EkoAvrasya’ nın ortak akılda hareket ettiklerini ve hizmet verdiklerini ifade eden genel başkan Kurt 10 yıl anısına devlet büyüklerine, diplomatlara ve sivil toplum kuruluşları için hazırladıkları Başkent Platformunun hizmetlerini özetleyen faaliyet raporunu Hikmet Eren’e taktim etti.

Kurt sözlerine şöyle devam etti;

Başkent platform olarak bizler, 11 yıl önce tarihi mirasımızdan aldığımız referansla beraberinde ışık ve ilham doğrultusunda misyonumuzun özeti olan, “İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın & Devletin Sahibi Millettir” anlayışına hizmet etme maksadıyla yola çıkmış uluslararası sivil bir inisiyatifiz.

 11 yıl önce lobi faaliyetleri çerçevesinde başlattığımız çalışmalarımızla Türkiye’nin 2023/2053/2071 hedeflerine ulaşması aynı zamanda ‘Türk dış politikasında sivil toplum örgütlerinin rolü ne olmalı’ sorusuna sivil toplum kuruluşlarında ortak cevap aramış, bu minvalde sivil toplum kuruluşlarını ortak akılda buluşturarak  bir çok proje imza attık diyebiliriz.

Biraz önce özetlediğim çalışmalarımıza bağlı olarak bu bağlamda bizleri hiç yalnız bırakmayan kardeş kuruluşumuz EkoAvrasya çalışma ve projeleri ile sivil tolum kuruluşlarına örnek olmuş bir sivil toplum kuruluşudur bu vesile ile bu gün buradayız dedi.

Aynı zamanda Kırgızistan-Türkiye fahri konsolosu olan Dr.Mustafa Kurt, EkoAvrasya genel başkanı Hikmet Eren’e avrasya bölgesinde etkin çalışmalarından ötürü kırgızistan milli kıyafetini taktim ederek tebrik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren EkoAvrasya genel başkanı Hikmet Eren marifet iltifata tabidir sözünden hareketle bu gün bu ziyaretin gerçekleşmesi beraberinde Türk dünyası adına taktim edilen hediyeler beni ve arkadaşlarımı ziyadesiyle memnun etti.

Bu ve benzer ödüller gösteriyor ki, bizim daha çok çalışmamız ülkemiz ve milletimiz için daha çok proje üreteceğimizin işaretidir dedi.

Daha sonra EkoAvrasya genel başkanı Hikmet Eren, Başkent platform ve beraberindeki heyete EkoAvrasya çalışmaları hakkında özet bilgi aktardı.

 

Avrasya ekonomik ilişkiler derneği, Türkiye ile Avrasya ülkeleri arasındaki iyi niyet ve dostluk ortamının gelişmesine katkıda bulunmak için büyük çaba sarf etmekte ve bu bağlamda kamuoyu oluşturmaktadır.

Avrasya ekonomik ilişkiler  derneği, Türkiye’nin dertlerini dert edinmiş, onun geleceği hakkında söyleyecek sözü olan ve ülkemizin küreselleşen Dünya’da hak ettiği yeri alabilmesi için kafa yoran, her biri kendi alanında bilgi ve birikim sahibi, daha da önemlisi milli sorumluluk duygusu taşıyan bir grup girişimci, akademisyen ve profesyonel tarafından 2006 yılında Ankara’da kurulmuştur.

Ülkemiz, jeopolitik konumu nedeniyle doğu ve batı arasında bir köprü olma özelliği taşımaktadır. Bu ayrıcalıklı konumunu coğrafi, siyasi, sosyal ve ekonomi gibi çeşitli alanlarda etkin bir biçimde kullanmakla, günümüzün küreselleşen dünyasında söz sahibi olmakta ve 2023 hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlemektedir. Uluslararası alanda söz sahibi olmak isteyen ülkelerin her alanda birbirleriyle sıkı ilişkiler kurmasının ne derece önemli olduğunu çeşitli vesilelerle görmekteyiz.

İletişim teknolojilerinden yararlanarak kurdukları ağlar aracılığıyla uluslararası ilişkilerde görünür olmaya başlayan sivil toplum kuruluşları (stk), geleneksel devlet anlayışının farklı bir yapıya büründüğü, sınırların daha geçişken bir hal aldığı günümüzde, devlet kurumlarının tam anlamıyla nüfuz edemediği noktalara ulaşmakta ve etkinlik göstermektedirler.

Bunlardan en somut örneğini kardeş iki kuruluş olarak Başkent Platform ve EkoAvrasya’yı örnek göstermek mümkün.

Bu bağlamda bizler de Avrasya ekonomik ilişkiler derneği olarak, kuruluşumuzun onuncu yılını kutlarken; onuncu yıl anısına Başkent Platformunun faaliyet raporunu almak güzel bir tevafuk oldu hatta bu önemli faaliyet raporu içinde EkoAvrasya’nın da olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.

Avrasya ekonomik ilişkiler derneği olarak bugün geldiğimiz noktaya bakacak olursak, kamu ve ekonomi diplomasisi alanında gerçekleştirdiğimiz faaliyetler her kesim tarafından takdirle karşılanmaktadır. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışında sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, enstitü ve akademilerle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz projelerimizi sadece Asya’da değil Ortadoğu, Afrika ve Avrupa kıtalarında da sürdürüyor olmamızın bizler için gurur kaynağı olduğunu söylemekten büyük mutluluk duymaktayız.

Özellikle, tarihten miras aldığımız ve 20. yüzyılın derinliklerine geçici olarak emanet ettiğimiz milli gücümüzün yeniden vücut bulması için 2023’e doğru milletçe geri sayım başlattığımız son yıllarda; Avrasya ekonomik ilişkiler derneği de üzerine düşen görevi yerine getirmiş, bundan sonra da yerine getirmeye devam edecektir. Türkiye’nin uluslararası kamuoyunda tanınırlığını ve etkinliğini arttırmaya yönelik faaliyetlerde bulunan derneğimiz; Türkiye ve Avrasya ülkeleri arasındaki ekonomik, kültürel ve sosyal işbirliğinin ve dostluk bağlarının kuvvetlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar yapmayı sürdürecektir.

Avrasya ekonomik ilişkiler derneği bünyesinde süreli yayınların yanı sıra güncel konularda da araştırmalar ve yayınlar yapılmakta olup bu amaçla sempozyum, çalıştay, konferans, panel ve toplantılar düzenlenmektedir.

Kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan Avrasya ekonomik ilişkiler derneği,  ulusal ve uluslararası düzeyde aynı misyon üzere çalışan, Türkiye’nin geleceğini kendi geleceğiyle özdeşleştiren tüm kurum ve kuruluşları desteklemekte ve işbirliği yapmaktadır.

Avrasya coğrafyasında var olan potansiyeli harekete geçirmek için, EkoAvrasya dostları ile çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda yılmadan, yorulmadan ve yeni yol arkadaşlarıyla çoğalarak hedefimize doğru emin adımlarla gideceğimizi bir kez daha yineliyor, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak ve daha güzel yarınlar için çalışacağımıza söz veriyoruz… dedi..