Kurt'tan; 31 Ağustos Kırgızistan Bağımsızlık Günü Mesajı

img

Kırgız Cumhuriyeti Türkiye Bolu Fahri Konsolosu Atillahan Kurt; 31 Ağustos Kırgızistan Bağımsızlık Günü münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Kurt; 31 Ağustos 1991’de bağımsızlığını ilan eden Kırgız Cumhuriyeti'ne ve kardeş Kırgız halkına, Bağımsızlık Günü vesilesiyle en içten selam ve tebriklerimi sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.

Bugün, Kırgızistan, Allah'ın izniyle kendi kaderini tayin eden, bağımsızlığına kavuşmuş, demokratik değerlerle yönetilen ve uluslararası arenada hak ettiği yeri almak için azimle çalışan bir devlettir. Kardeş Kırgız halkının, bu kutsal bağımsızlığına kavuşmasından ve Türk Dünyası için paha biçilmez bir değer taşımasından dolayı büyük bir gurur duyuyorum.

İnanıyorum ki, Kırgızistan, Allah’ın yardımıyla, tüm hedeflerine ulaşmak için kararlılıkla yoluna devam edecek ve ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasının tüm programlarını başarıyla uygulayacaktır. Şüphesiz ki, Kırgızistan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik bağları, her geçen gün daha da güçlenmeye devam edecek ve iki ülke olarak karşılıklı ve çok taraflı iş birliğini geliştirmek için el birliğiyle çalışacağız.

Bu vesileyle, Kırgız Cumhuriyeti'nin Bağımsızlık Günü'nü tebrik eder, Kırgız Cumhuriyeti Hükümeti'ne en içten dileklerimi sunar, kardeş Kırgız halkının kalkınma ve refah yolunda daim olması için Rabbimden hayırlar dilerim. Allah, Kırgızistan’ın ve halkının yolunu açık etsin dedi.