Göreme ve Azerbaycan’ın Şeki belediyesi kardeş oldu

img

Göreme ve Azerbaycan’ın Şeki belediyesi kardeş oldu

Göreme Belediyesi, Azerbaycan’ının Şeki belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzaladı.

Şeki Belediye Başkanı Mayıs Allahverdiyev, Göreme Belediyesi Başkanı Ömer Eren’i makamında ziyaret ederek görüştü.

Protokol İmza Töreni

Nevşehir merkeze bağlı Göreme belediyesi ile Azerbaycan’ın Şeki belediyesi arasında Türk Dünyası Etkileşimini Artırma ve Bütünleşme Projesi kapsamında ilişkilerin daha da gelişmesi amacıyla kardeş şehir protokolü imzalandı.

Başkan Eren; “Hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz."

Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren; "Dostluk ve kardeşliğimizi geliştirmek amacıyla 'Türk Dünyası Etkileşimini Artırma ve Bütünleşme Projesi-TDEABP' kapsamında Azerbaycan / Şeki Belediye Başkanı Sn. Mayıs Allahverdiyev ile birlikte kardeş şehir protokolümüzü imzaladık. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz." dedi.

Heyetler Karşılıklı Bilgi Alışverişinde Bulundu

Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin vurgulandığı buluşmada; heyetler belediyecilik alanında karşılıklı tecrübe ve deneyimlerini dile getirdi. Görüşmelerde şehirlerin siyasi ve idari yönetim yapıları ile coğrafi özellikleri, tarihsel ve kültürel yönleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. İmzalanan protokolün ardından, iki şehir arasında kültürel, turistik ve ekonomik alanlarda işbirliğinin artırılması planlanıyor.

Azerbaycan Seki

Şeki, Azerbaycan'ın kuzeyinde, başkent Bakü'nün 370 km kuzeybatısında Büyük Kafkas Sıradağları eteğinde yer alan ve Şeki Rayonu'nun merkezi olan kenttir. 1968 yılına kadar Nuxa adlandırılmıştır. Azerbaycan’ın en eski şehirlerinden ve önemli turistik bölgelerinden birisidir. Şeki, İpek Yolu’nun üzerinde olmasından dolayı uzun yıllar boyunca birçok medeniyetin uğrak noktası olmuştur. Bu sebeple Şeki, Azerbaycan ve dünya sanat tarihine önemli izler bırakmıştır. Bu izlerin görülebileceği Azerbaycan’ın önemli müzelerinden bazıları da Şeki’de bulunmaktadır. Özellikle Şeki Tarih Müzesi; Azerbaycan ve dünya sanat tarihiyle ilgili bilgileri bünyesinde barındırmaktadır. Bu mekan, hanlık dönemine ait eserlerinin sergilenmesi sebebiyle ülkenin en önemli müzelerden biri olarak kabul edilmektedir.

KAYNAK: ULUSLARARASI SİVİL İNİSİYATİF GAZETESİ/ ZELİHA SORKUNLU