Başkent Platformundan Yeni Ve Güçlü Türkiye İçin Dev Projeye Çağrı

img

Başkent Platformundan ‘Yeni Ve Güçlü Türkiye’  İçin Dev Projeye Çağrı

Başkent platformu 2019/2023/2053/2071 hedeflerine ulaşması için ‘Türk Dış Politikasında Sivil Toplum Örgütlerinin Rolü Ne Olmalı?’ başlıklı sempozyumlara hazırlık içerisinde!

ANKARA ( Sivil İnisiyatif)Zeliha Sorkunlu - Başkent Platformu yurt içinde ve yurt dışında yerli & yabancı Türk sivil toplum örgütlerine hazırladığı bildiri ile çağrıda bulunarak özetle şunları söyledi:

Binlerce yıllık tarihimizin son imparatorluk halkası olan Osmanlı İmparatorluğu’nun yönetim anlayışına baktığımızda, ecdadımızın merkeze ‘insanı’ koyduğunu görürüz.

Manevi ruh ve anlayışla hiçbir din, dil, renk ve ırk ayrımı yapmadan “İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın” çerçevesinde 624 sene dünyaya adaletle hükmettiğini barış kardeşlik içerisinde adalet dağıttığını, tarihi gerçekler ışığında görülmekte ve bilinmekte.

Ne Mutlu ki, Millet Olarak Tarihimizden Utanacak Yada Gocunacak Herhangi Bir Yanımız Yok.

Milletler tarihine baktığımızda, Türk Milleti’nin geçmişi altın harflerle yazılı, köklü ve asil bir medeniyete sahip olduğunu da görürüz.

Başkent Platformu ailesi olarak, Anadolu toprakları üzerinde Atalarımızın milletimize ve tüm insanlığa mirası olan ‘vakıf anlayışını’ yeniden gün ışığına çıkarma maksadı ile bir araya geldiğimiz tarihi bir gerçektir.

Başkent Platformu olarak bizler, tarihimizden aldığımız ışık ve ilham doğrultusunda 10 yıl önce merkeze insanı koyarak misyonumuzun özeti olan, “İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın” anlayışına hizmet etme maksadıyla yola çıkmış Uluslararası Sivil Bir İnisiyatifiz.

Tek amacımız: Ülkemizde ve Dünyadaki Sivil Toplum Kuruluşlarına misyonumuzun özeti olan ‘’İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın’’ anlayışını yeniden hatırlatarak, hep birlikte insanlığın onurunu kurtarmaktır.

Gerçek odur ki:

Osmanlı ile Anadolu’da barış, Balkanlar’da huzur, Orta Doğu’da istikrar hâkim olmuştur.

Hakikat odur ki:

Osmanlı yönetimi vesilesiyle insanlığa saygı ve sevginin harmanlandığı kutlu bir dönem yaşatmıştır. Lakin maalesef günümüzde yaşadığımız bu çağda kan ve göz yaşı zulüm hâkim olmakta..

Başkent Platform olarak bizler, kuruluşumuzdan günümüze kadar kan ve gözyaşından beslenen emperyalist güçlere karşı çeşitli yöntemlerle mücadele etme gayreti içinde hep olduk.

Ülkemizde emperyalist güçlerin maşaları olan ‘derin çetelere, paralel örgütlere, bölücü örgütlere’ karşıda toplumu bilgilendirme, bilinçlendirme görevlerini de ifa ettik.

Sivil Toplum Kuruluşu Olarak Her Fırsata Dedik: “Hedef Ülke ve Son Kale Türkiye” İnsanların, Mazlumların ve Müslümanların Tek Sığındığı Ülke Türkiye!

Milletimizle beraber bizler biliyoruz ki,  geçmişten günümüze kadar en son 15 Temmuzda ülkemizde yaşananlar basit bir hain kalkışması veya terör sorunu yada sonucu değil.! Uluslararası güçlerin ittifak ederek, ülkemizi bölme, parçalama ve hatta yok etme planlarının ta kendisidir…

Bu Sebeple 17/25 Aralık Milletimiz ve Tüm Mazlumlar İçin Bir Milattır.!

15 Temmuzda milli birlik ve beraberliğimize kasteden hainlere karşı 81 İlimizde ve Yurt Dışında Misyonumuza gönül vermiş 1200’ü aşkın Kardeş Sivil Toplum Kuruluşuyla beraber meydanlara inerek Milli İradeye sahip çıktık.

Devletimiz maalesef yıllar yılı açık yada örtülü bir çok operasyona maruz kalmıştır.

Şer güçlerin Türk Devleti’nin reflekslerinin zayıflatması arzusuna karşı bizler;

‘Devletin Sahibi Millettir’ anlayışı ile meşru seçimlerle halkın iradesiyle seçilen Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza çeşitli Platformlarda sahip çıktık. Bundan böylede her zaman sahip çıkacağımızı da bir çok vesile ile bildirdik..

Başkent Platformu olarak bizler; Şeyh Edeb Ali’nin “İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın” anlayışını düstur edinmemiz hasebi ile siyasi partilerin şahsi görüşlerinden bağımsız; günlük politize olmuş siyasetten uzak, toplumun tüm katmanlarını kucaklayan bir anlayışa sahip olduğumuz gibi farklı görüş ve fikirlere hep saygılı olduğumuz kamuoyunca bilinmektedir.

Bizler bugün kendi içimizde farklı görüşlere sahip olsak da, yarınlarda milletçe el ele verip güçlü ve yeni Türkiye’yi birlikte var etmemiz gerektiğini hep söyledik.

Millet olarak, Dünyadaki Barış ve Kardeşliği tesis edebilme adına; Bölgemizin, Ülkemizin tam olarak istikrar ve güven ortamına yeniden kavuşabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti Devletine, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti meşru hükümetine destek olmalıyız dedik.

Bizler İnanıyoruz ki;

Devlet Ebed Müddet Anlayışı ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti İlelebet Payidar Kalacaktır.

Buradan yurt içinde ve yurt dışındaki Türk Sivil Toplum Kuruluşlarına çağrımız; Her şeyi Devletten, Hükümetten ya da Yalan Rüzgarı Olan Yabancılardan beklemek yerine Türkiye’nin 2019/2023/2053/2071 Hedeflerine ulaşması için tüm renklerimizi farklı düşünce ve ideolojilerimizi bir tarafa bırakarak gelin birlik olalım.

Merkeze ‘İnsanı’ koyarak insanlığın onuru için,  evlatlarımız torunlarımızın geleceği için, özgür bir dünya için, insanlığın onurunu kurtarmak için, gelin birlikte hareket edelim.

Ayrıca bu çağrımız gerçek barışı ve kardeşliği isteyen yerli yabancı tüm Sivil Toplum Kuruluşu yöneticilerine ve temsilcilerinedir!

Çağrımız Odur ki: Türkiye’nin 2019/2023/2053/2071 hedeflerine ulaşması insanlığın selamet bulmasıdır, kan ve göz yaşının durmasıdır. İnsanoğlunun yaşanabilir adil bir hayata sahip olabilmesidir. Bu sebeple Sivil Toplum Kuruluşları olarak gelin hep beraber Türkiye’nin Türk Diş Politikasında, Türkiye’nin yanında olalım.

Sizlerden Sivil Toplum Örgütlerinin İnsanlık onurunu kurtarma adına güçlü bir Türkiye’den yana rol almalarını sağlayarak kampanyamıza destek olmanızı Böylece dünya barışına katkı sağlamanızı istiyoruz.

Başkent Platformu olarak, il önce; din, dil, renk, ırk ayrımı yapmayan, insan olma duygusunu yitirmemiş tüm insanlara, yurt dışındaki vatandaşlarımıza, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimize, Anadolu Topraklarında yaşayan 80 milyon milletimize, en derin saygı ve muhabbetlerimizi sunuyoruz.

FATİH SULTAN MEHMEDİN ŞU SÖZÜNÜ UNUTMAYALIM Kİ; SAVAŞ HERKESLE YAPILIR ANCAK, BARIŞ SADECE ONURLU KİŞİLERLE YAPILIR…